Usein kysyttyä

Miten ilmoittaudun Kainula-opiston kurssille?

Kainula-opiston kursseille ilmoittaudutaan ennakkoon kurssikohtaisesti annettuun päivämäärään mennessä.

Ilmoittautuminen tehdään osoitteessa www.kainula.fi > kainula-opisto.

Alle 18-vuotiaalla on oltava huoltajan suostumus kurssi-ilmoittautumiseen. Alle 18-vuotiaasta tarvitaan myös huoltajan henkilötiedot laskutusta varten.

Lasten ja nuorten kursseilla voit käydä tutustumassa toimintaan maksutta yhden kurssikerran ajan, jonka jälkeen päätät, sitoudutko toimintaan koko lukuvuodeksi vai perutko ilmoittautumisen peruutusehtoja noudattaen.

Opiskelijat otetaan kurssille ilmoittautumisjärjestyksessä. Jos kurssi on täynnä, voit ilmoittautua varasijalle. Varasijalle ilmoittautuminen kannattaa, sillä perustamme myös mahdollisuuksien mukaan uusia ryhmiä.

Ilmoittautuessasi kurssille sitoudut maksamaan kurssimaksun.

Kainula-opiston yleiset kurssikäytänteet

Kurssille ilmoittautuneelle ei lähetä erillistä vahvistusta kurssin alkamisesta, vaan olet tervetullut kurssille ilmoittauduttuasi. Olemme sinuun yhteydessä tekstiviestitse noin viikkoa ennen kurssin ilmoitettua alkamisajankohtaa vain, mikäli kurssi peruuntuu tai kurssijärjestelyissä tapahtuu muutoksia.

Kurssi järjestetään, jos sille on ilmoittautunut riittävästi osallistujia viimeiseen ilmoittautumispäivämäärään mennessä. Muista siis ilmoittautua ajoissa! Viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeenkin kursseilla voi olla tilaa. Kannattaa kokeilla ilmoittautumista kotisivuillamme tai kysyä lisätietoja henkilöstöltämme.

Kainula-opiston syys- ja kevätlukukaudet kestävät yleensä 10–12 viikkoa/lukukausi. Ryhmät eivät pääsääntöisesti kokoonnu koululaisten syys- ja talvilomaviikolla eivätkä arkipyhinä.

Kurssimaksut vaihtelevat kurssin pituuden ja järjestämiskustannusten mukaan.

Oppikirjat ja muun opiskelussa tarvittavan materiaalin opiskelijat kustantavat yleensä itse, ellei kurssin esittelyssä ei ole toisin mainittu.

Kurssimaksu laskutetaan syyslukukauden toisella toimintaviikolla. Lasku lähetetään kurssilaiselle sähköpostitse, joten ilmoittautumisen yhteydessä on tärkeää ilmoittaa toimiva sähköpostiosoite. Lasku tulee aina maksaa siinä olevalla viitenumerolla.

Pidätämme oikeudet muutoksiin.

Kurssin/opintojen maksaminen

Laskut lähetään sähköpostitse, joten tarkista ettei sähköpostilaatikkosi ole täynnä, eivätkä tärkeät viestit ole ohjautuneet roskapostilaatikkoon.

Lasku tulee aina maksaa siinä olevalla viitenumerolla.

Liikunta- ja kulttuuriseteleillä maksaminen

Opisto ottaa vastaan omaehtoisia liikunta- ja kulttuuritoimintaa tukevia maksuvälineitä kuten Smartum seteli, TYKY-Kuntoseteli+ ja Virikeseteli®. Meillä voit maksaa myös Smartum saldo- ja Tyky-Online -verkkomaksuilla sekä ePassilla. Olemme myös lisänneet valikoimaamme maksamisen Eazybreak maksuvälineellä. Edut ovat henkilökohtaisia.

Kun haluat maksaa edellä mainituilla maksuvälineillä, ilmoittaudu kurssille normaalisti. Esitä käytössäsi oleva maksuväline syyslukukauden ensimmäisen toimintaviikon aikana asiakaspalveluumme, jotta etuus huomioidaan kurssilaskutuksen yhteydessä. Kurssilaskutus käynnistyy syyslukukauden toisella toimintaviikolla. Myöhässä esitettyjä maksuvälineitä ja etuuksia ei laskutuksessa huomioida.

Kaiku-kortti ja Kajaanin kaupungin työttömille tarjoama opintoseteli

Kainula-opistossa voit hyödyntää Kaiku-korttia ja Kajaanin kaupungin työttömille tarjoama opintoseteliä.

Kaiku-kortti käy kursseille, jotka löytyvät kurssitarjonnassa kaikukortti kurssit. Kurssipaikkoja on rajoitetusti. Kaiku-kortilla voit ilmoittautua yhdelle kurssille lukuvuodessa. Ota yhteyttä toimistollemme puh 040 1488 594 tai koulutus@kainula.fi, jos sinulla on kysyttävää.

Työttömien opintoseteliä hyödyntäessäsi ilmoittaudu kurssille normaalisti. Laskun saatuasi tule käymään toimistollamme, niin hyvitämme setelit opintomaksustasi. Mahdollisen loppumaksun voit maksaa samassa yhteydessä pankkikortilla.

Kansalaisopiston kurssikerran peruuntuminen

Kainula-opiston opettajan sairastuessa tai muun pakottavan syyn takia, opisto voi jättää yhden kokoontumiskerran korvaamatta lukuvuoden aikana.

Muutoin peruuntuneet kurssikerrat korvataan joko uuden opettajan voimin tai ns. rästiviikolla varsinaisen kauden päätteeksi.

Mahdollisista peruutuksista ilmoitetaan sähköpostitse/tekstiviestillä.

Peruutusehdot

Kainula-opiston lukuvuosi 2020-2021

Kurssimaksun maksamatta jättäminen tai kurssilta pois jääminen ei ole peruminen! Peruminen on tehtävä ennen varsinaisen ilmoittautumisajan umpeutumista sähköpostitse osoitteeseen mira@kainula.fi. Kurssin alkamispäivänä tai sen jälkeen tapahtuneen peruuttamisen vuoksi kurssimaksua ei palauteta. Perumatta jätetyn kurssin maksu on perintäkelpoinen. Maksumuistutuksesta peritään 5 euroa.

Kainula-opiston kurssit aloitetaan riittävällä opiskelijamäärällä (minimimäärä vaihtelee kurssikohtaisesti). Jos ryhmä jää liian pieneksi, kurssi-ilmoittautuminen peruuntuu automaattisesti. Kurssin peruutuksesta ilmoitetaan aina sähköpostitse.

Lasten ja nuorten kursseilla voit käydä tutustumassa toimintaan maksutta yhden kurssikerran ajan, jonka jälkeen päätät, sitoudutko toimintaan koko lukuvuodeksi vai perutko ilmoittautumisen peruutusehtoja noudattaen.

Päivitys 31.8.2020:
Ilmoittautumisen kursseille voi peruuttaa ennen ensimmäistä kokoontumiskertaa Covid19 -tilanteeseen vedoten lähettämällä sähköpostin osoitteeseen mira@kainula.fi.

Vakuutukset

Opiskelijoita ei ole vakuutettu opiston puolesta. Opisto ei myöskään vastaa opiston tai muissa opiston käytössä olevissa tiloissa säilytettävistä opiskelijoiden keskeneräisistä tai valmiista töistä eikä työvälineistä.

Tilastotiedot – miksi tietoja kysytään?

Vapaan sivistystyön rahoituksen, ohjauksen, seurannan ja kehittämisen johdosta on tärkeää, että tietotarpeiden täyttämisestä huolehditaan säännöllisin väliajoin. Kerättävällä tiedolla voidaan osaltaan parantaa toiminnan laatua ja vaikuttavuutta. Samalla tilastotiedot auttavat luomaan kokonaiskuvaa suomalaisesta koulutusjärjestelmästä ja mahdollistavat eri koulutussektoreiden keskinäisen vertailun.

Vapaan sivistystyön valtionosuuksien ja -avustusten suuruus on vuositasolla noin 150–160 miljoonaa euroa, minkä vuoksi tarvitaan luotettavaa tilastotietoa opiskelijoiden koulutuksesta, työssäkäynnistä ja muista väestömuuttujista. Vapaan sivistystyön resursseja jakavien poliittisten päättäjien on tärkeä tietää, mihin voimavarat ohjautuvat. Siksi tarvitaan vuosittaisen oppilaitoskohtaisen määrätiedon ohella säännöllisin väliajoin tuotettua poikkileikkaustietoa.

Kuka tietoja käyttää?

Koulutusta koskevia tietoja käyttävät opetushallituksen edustajat koulutuksen suunnittelussa ja arvioinnissa. Muita tietojen käyttäjiä ovat koulutuksen järjestäjät, alan järjestöt sekä tutkijat.