Opintokokonaisuuteen myönnettävä opinto-oikeus on 4 lukukautta Kainuun kesäyliopiston osalta. Opintoja suorittaessaan opiskelijan on lisäksi huomioitava avoimen yliopiston opintojaksokohtaiset ilmoittautumis-, suorittamis- ja opinto-oikeusajat.
Ilmoittautuminen on päättynyt.
Oppimiskeskus Kainula / Kainuun kesäyliopisto
Linnankatu 6 C
87100 Kajaani
Itsenäisesti suoritettavat verkkotuetut monimuoto-opinnot
Suoritustapoina vaihtelevat kirjallisuuden ja säädösten tenttiminen Kainuun kesäyliopistolla (valvottu salitentti/SEB-tentti), verkkotentit, kirjalliset tehtävät, luentotallenteet, pari/ryhmätyöskentely
OPINTOKOKONAISUUS SISÄLTÄÄ SEURAAVAT OPINTOJAKSOT:
Oikeustieteen perusteet 1 op
Juridinen kirjoittaminen ja tiedonhankinta 2 op
Valtiosääntöoikeus 5 op
Yleishallinto-oikeus 5 op
Vero-oikeuden perusteet 5 op
Johdatus oikeusteoriaan 4 op
Rikosoikeuden perusteet 5 op
Eurooppaoikeuden perusteet 5 op
Yksityisoikeuden perusteet 5 op
Sopimusoikeus 5 op
Perhe- ja jäämistöoikeus 5 op
Ympäristöoikeuden perusteet 5 op
Lainsäädäntötutkimuksen perusteet 4 op
Oikeudellisen ratkaisutoiminnan perusteet 4 op
Oheinen opintojen suorittamisen järjestys on vahva suositus ja näin opinnot etenevät Joensuun kampuksella, mutta yhtä hyvin voi suorittamisen järjestys poiketa jonkin verran tuosta.
Oikeustieteen perusteet 1 op
Sisältö:
Oikeudelliseen tulkintaan ja argumentaatioon liittyvät peruslähtökohdat. Oikeustieteen keskeiset suuntaukset ja oikeusjärjestelmän kokonaisuus. Julkisoikeuden, siviilioikeuden ja rikosoikeuden oikeudenalojen ominaispiirteet ja peruskäsitteet. Oikeusturvajärjestelmän pääpiirteet.
Osaamistavoitteet:
Opintojakson suoritettuaan opiskelija:
– on omaksunut oikeudellisen argumentoinnin perusteet, ml. oikeuslähteet ja tulkintaopit,
– tuntee oikeudellisen sääntelyn ja oikeusjärjestyksen perusteet sekä keskeiset oikeudenalat ja näiden peruskäsitteet,
– tunnistaa oikeustieteen keskeiset suuntaukset.
Suoritustavat:
Itsenäisesti opiskeltava oppimateriaali ja sen tenttiminen Digicampus-oppimisympäristössä opiskelijan haluamana ajankohtana ja haluamassaan paikassa. Tentti on 40 kysymyksen monivalintatentti, josta opiskelijan on saatava oikein 20 kohtaa.
Juridinen kirjoittaminen ja tiedonhankinta 2 op
Sisältö:
Oikeustieteen suuntaukset ja lainopin perusteet. Oikeudellinen tiedonhankinta ja kirjoittaminen. Opiskelun ja tutkimuksen etiikka. Opiskeluvalmiudet.
Osaamistavoitteet:
Opintojakson suoritettuaan opiskelija:
– tuntee lainopin perusteet,
– tunnistaa keskeisiä oikeuslähteitä,
– osaa hakea aineistoa oikeustieteen opinnoissa olennaisista tietokannoista,
– osaa kirjoittaa oikeustieteiden laitoksen kirjoitusohjeen mukaista oikeudellista tekstiä,
– tuntee hyvän tieteellisen käytännön ja osaa noudattaa sitä opinnoissa.
Suoritustavat:
Pakolliset opetustallenteet 5 t, pakolliset oppimistehtävät, itsenäinen työskentely
Valtiosääntöoikeus 5 op
Sisältö:
Opintojaksolla käydään läpi institutionaalisen valtiosääntöoikeuden perusteet (valtiojärjestyksen valtiosääntöteoreettiset peruskäsitteet, ylimpien valtioelinten rakenne, toiminta ja niiden toimivaltasuhteet sekä valtion asema kansainvälisessä oikeudessa) ja yksilön oikeusasemalle valtiossa perustan luovien perus- ja ihmisoikeuksien suojajärjestelmien perusteet. Valtiosääntöoikeuden yhteydet muihin oikeudenaloihin sekä kansainväliseen oikeuteen ja Euroopan unioniin.
Osaamistavoitteet:
Opintojakson suoritettuaan opiskelija:
– ymmärtää valtiosääntöoikeuden ydinsisällön eli yleiset opit, ylemmät valtioelimet instituutioina sekä erityisesti niiden tehtävät ja toimivaltasuhteet, kansallisen perusoikeusjärjestelmän perusteet ja sen yhteyden kansainvälisiin ihmisoikeusjärjestelmiin (erityisesti Euroopan ihmisoikeussopimukseen),
– tuntee keskeisimmät YK:n ihmisoikeussopimukset ja Euroopan neuvoston ihmisoikeussopimukset (Euroopan ihmisoikeussopimus ja Euroopan sosiaalinen peruskirja) ja hahmottaa niiden valtionsisäiset oikeusvaikutukset,
– on oppinut tunnistamaan ja ymmärtämään valtiosääntöoikeuden yhteydet muihin oikeudenaloihin ja oikeustutkimuksen suuntiin, erityisesti hallinto-oikeuteen, lainsäädäntötutkimukseen sekä Euroopan unionin oikeuteen ja kansainväliseen oikeuteen.
Sisältöosaamisen lisäksi opiskelija:
– tunnistaa valtiosääntöoikeuteen liittyviä oikeudellisia kysymyksiä,
– osaa käyttää valtiosääntöoikeuden keskeisiä käsitteitä,
– osaa soveltaa valtiosääntöoikeuden näkökulmia erilaisiin oikeudellisiin käytäntöihin ja oikeudellisiin ilmiöihin.
Suoritustavat:
Vapaaehtoiset luennot 20 t syyslukukaudella Joensuun kampuksella, tentti ja itsenäinen työskentely (omatoimisen perehtymisen kirjallisuuteen ja säädöksiin sekä kurssiin kuuluvien kirjallisten tehtävien tekeminen). Luentoja ei taltioida. Suoritusmahdollisuuksia neljä kertaa lukuvuodessa.
Lisätiedot:
Pakolliset edeltävät opintojaksot: Oikeustieteen perusteet 1 op jaJuridinen kirjoittaminen ja tiedonhankinta 2 op. Edellä mainitut opintojaksot on suoritettava ennen opintojakson tehtävänpalautusta
Yleishallinto-oikeus 5 op
Sisältö:
Hallintotoiminnan oikeudelliset perusteet. Hallinto-oikeudelliset suhteet. Hyvä hallinto. Hallintomenettely ja oikeusturva hallinnossa.
Osaamistavoitteet:
Opintojakson suoritettuaan opiskelija:
– ymmärtää julkisen hallinnon ja hallintotoiminnan lähtökohdat,
– osaa hallinto-oikeuden perusteet,
– osaa tunnistaa hallinnon yleislait ja niihin liittyvät soveltamistilanteet,
– on omaksunut hyvän hallinnon ja hallintomenettelyn vaatimukset,
– on omaksunut hallinnon oikeussuojajärjestelmän keskeiset elementit,
– osaa soveltaa oppimaasi tietoa ja ratkaista hallinto-oikeudellisia tyyppitapauksia.
Suoritustavat:
Omatoiminen perehtyminen kirjallisuuteen ja säädöksiin. Tenttiminen yleisenä tenttipäivänä (salitentti). Lisäksi oppimista tukevat vapaaehtoiset luennot lähiopetuksena Joensuun kampuksella.
Lisätiedot:
Pakolliset edeltävät opintojaksot: Oikeustieteen perusteet 1 op ja Juridinen kirjoittaminen ja tiedonhankinta 2 op. Edellä mainitut opintojaksot on suoritettava ennen opintojakson tenttiin ilmoittautumista
Vero-oikeuden perusteet 5 op
Sisältö:
Verolainsäädännön keskeinen sisältö.
Osaamistavoitteet:
Opintojakson suoritettuaan opiskelija:
– tunnistaa verotuksen keskeiset osa-alueet,
– tuntee verotuksen keskeiset käsitteet sekä tärkeimmän verolainsäädännön kuten tuloverotuksen, arvonlisäverotuksen, perintö- ja lahjaverotuksen, kiinteistöverotuksen ja varainsiirtoverotuksen sekä verotusta koskevien menettelytapa- ja muutoksenhakukysymysten yleispiirteet,
– osaa soveltaa opintojaksoon kuuluvia säännöksiä ja muita oikeudellisia lähteitä eri tilanteisiin.
Suoritustavat:
Vapaaehtoiset luennot Joensuun kampuksella ja tallenteet, omatoiminen perehtyminen kirjallisuuteen, säädöksiin ja luennoilla jaettavaan materiaaliin, kirjallisuuden ja säädösten tenttiminen verkkotenttinä
Lisätiedot:
Suositeltavat (ei pakolliset) edeltävät opintojaksot: Oikeustieteen perusteet 1 op ja Juridinen kirjoittaminen ja tiedonhankinta 2 op).
Johdatus oikeusteoriaan 4 op
Sisältö:
Oikeusjärjestyksen rakenne ja oikeudelliset käytännöt. Yleisten oppien rakenne ja tehtävät oikeudellisessa ajattelussa. Oikeudellisen ratkaisun teorian perusteet. Oikeustieteen ja oikeudellisen ajattelun historialliset kehityslinjat ja nykyiset suuntaukset.
Osaamistavoitteet:
Opintojakson suoritettuaan opiskelija:
– hahmottaa modernin oikeusjärjestyksen rakenteen,
– ymmärtää lainopin keskeisyyden oikeustieteen suuntauksena ja lainopin yhteydet muihin oikeudellisiin käytäntöihin,
– osaa erottaa sisäisen ja ulkoisen näkökulman oikeuteen,
– hahmottaa oikeuden pätevyydestä käydyn oikeusteoreettisen keskustelun pääsuuntaukset ja tuntee oikeudellisen ratkaisutoiminnan teoreettiset perusteet,
– tuntee oikeusfilosofisen ja teoreettisen ajattelun historialliset päälinjat.
Lisäksi opintojakson tavoitteena on harjoitella kirjallisen työn laatimista parin kanssa, yhteisten aikataulujen ja työskentelytapojen suunnittelua ja toteuttamista sekä oman ja toisen henkilön työskentelyn arviointia.
Suoritustavat:
Pakolliset luentotallenteet (n. 12 t), itsenäinen perehtyminen kurssikirjallisuuteen sekä parityönä vastattavat kirjalliset tehtävät
Opintojakson osallistujat jaetaan pareiksi ja he vastaavat yhdessä kolmeen kirjalliseen tehtävään, jotka tulee palauttaa DigiCampuksessa. Tehtävät, parit ja ohjeistukset ilmoitetaan kolme viikkoa ennen määräpäivää.
Parit laativat pakollisena suorituksena myös yhteisen suunnitelman tehtäviin vastaamiseksi, joka palautetaan kaksi viikkoa ennen tehtävien määräaikaa. Parit arvioivat tehtävien palautuksen yhteydessä oman ja parinsa työskentelyn.
Lisätiedot:
Pakolliset edeltävät opintojaksot: Oikeustieteen perusteet ja Juridinen kirjoittaminen ja tiedonhankinta. Edellä mainitut opintojaksot on suoritettava ennen opintojakson tehtävänpalautukseen ilmoittautumista.
Rikosoikeuden perusteet 5 op
Sisältö:
Rikosoikeuden yleiset opit ja keskeiset säännökset. Rangaistuksen määräämisen perusteet.
Osaamistavoitteet:
Opintojakson suoritettuaan opiskelija osaa:
– määritellä keskeiset rikosoikeudelliset käsitteet ja periaatteet,
– määrittää oikeustapauksen oikeudellisen ongelman rikosoikeudellisin käsittein,
– soveltaa rikosoikeudellisia oikeuslähteitä, käsitteitä ja periaatteita konkreettisiin tapauksiin,
– argumentoida tukeutuen rikosoikeudellisiin oikeuslähteisiin ja tulkintaoppeihin.
Suoritustavat:
Vapaaehtoiset luennot (24 h) lähiopetuksena Joensuussa ja striimattuna Kuopion kampukselle, itsenäinen perehtyminen kirjallisuuteen, säädöksiin ja muuhun kurssimateriaaliin, rikosoikeudenkäyntien seuraamista 10 h, josta kirjoitetaan lyhyt vapaamuotoinen raportti, oppimateriaalin tenttiminen.
Luennot järjestetään syyslukukaudella 2024. Verkkotentti on mahdollista suorittaa kaksi kertaa syyslukukaudella ja kolme kertaa kevätlukukaudella.
Oikeudenkäyntien seuraaminen on tarkoituksenmukaista suorittaa rinnakkain luento-opetuksen kanssa tai ennen sitä. Opiskelijat, jotka ovat seuranneet 10 h rikosoikeudenkäyntejä ja palauttaneet vapaamuotoisen raporttinsa ennen opintojakson tenttiä, saavat tentissä 2 lisäpistettä.
Oikeudenkäyntien seuraamisesta (10 h) kirjoitettava raportti tulee suorittaa hyväksytysti saman lukuvuoden, jona tentti on suoritettu, loppuun mennessä. Opintojaksosta saa suoritusmerkinnän vasta, kun raportti ja tentti on suoritettu hyväksytysti.
Lisätiedot:
Suositeltavat edeltävät (ei pakolliset) opintojaksot: Oikeustieteen perusteet ja Juridinen kirjoittaminen ja tiedonhankinta 2 op.
Eurooppaoikeuden perusteet 5 op
Sisältö:
Euroopan integraation historia ja EU:n rakenteelliset peruslähtökohdat. EU:n toimielimet. EU-oikeuden oikeuslähteet ja niiden tulkinta. EU-oikeuden oikeusvaikutukset kuten välitön vaikutus ja etusija. Päätöksentekomenettely EU:ssa. Oikeussuojakeinot EU:ssa ja valtion vahingonkorvausvastuu. Perusoikeudet EU:ssa. Kurssilla käsitellään myös sisämarkkinaoikeuden keskeisimmät osa-alueet.
Osaamistavoitteet:
Opintojakson suoritettuaan opiskelija:
– ymmärtää eurooppalaisen integraatiokehityksen taustat ja Euroopan unionin (EU) oikeusjärjestelmän luonteen ja ominaispiirteet,
– tietää EU:n oikeuslähteet ja käyttää niitä oikein,
– tunnistaa toimielimet ja niiden tehtävät sekä päätöksentekojärjestelmän toiminnan,
– osaa esittää perusteltuja oikeudellisia ratkaisuja tavanomaisiin EU-oikeudellisiin kysymyksiin,
– osaa kriittisesti arvioida EU:n toimintaa ja tulevaisuutta;
– on harjaantunut englanninkielisen aineiston käyttämisessä.
Suoritustavat:
Vapaaehtoiset luennot 20 t, yleinen tentti, itsenäinen työskentely
Lisätiedot:
Suositeltavat (ei pakolliset) edeltävät opintojaksot: Oikeustieteen perusteet 1 op ja Juridinen kirjoittaminen ja tiedonhankinta 2 op.
Yksityisoikeuden perusteet 5 op
Sisältö:
Yksityisoikeus oikeusjärjestelmän osana. Yksityisoikeuden periaatteet ja käsitteet. Varallisuusoikeuden säännöt (velkasuhteet, oikeustoimet, vahingonkorvaus, perusteettoman edun palautus, omistus). Perhe- ja jäämistöoikeuden, yhteisöoikeuden, kilpailuoikeuden ja työoikeuden lähtökohdat.
Osaamistavoitteet:
Opintojakson suoritettuaan opiskelija osaa:
– erottaa yksityisoikeudelliset oikeudenalat ja tunnistaa niihin liittyvät oikeuskysymykset,
– paikantaa yksityisoikeuden ominaispiirteet ja lähtökohdat suhteessa julkisoikeuteen,
– käyttää varallisuusoikeuden käsitteitä asianmukaisesti,
– soveltaa varallisuusoikeuden periaatteita ja sääntöjä tavanomaisiin tapauksiin,
– tunnistaa oikeuskirjallisuuden taustalla olevat yleiset opit ja oikeuslähteet.
Suoritustavat:
Vapaaehtoiset luennot tai opetustallenteet 16 t, pakollinen monivalintatehtävä, verkkotentti, itsenäinen työskentely
Lisätiedot:
Pakolliset edeltävät opintojaksot: Oikeustieteen perusteet 1 op ja Juridinen kirjoittaminen ja tiedonhankinta 2 op. Edellä mainitut opintojaksot on suoritettava ennen opintojakson tenttiin ilmoittautumista.
Perhe- ja jäämistöoikeus 5 op
Sisältö:
Opintojaksolla käsitellään seuraavien asioiden perusteet: avioliiton ja muiden parisuhteiden syntyminen ja oikeusvaikutukset, avioehtosopimus, ositus, lapsen asema, pesänselvitys ja perinnönjako, testamentti, holhoustoimi ja edunvalvonta.
Osaamistavoitteet:
Opintojakson suoritettuaan opiskelija:
– tunnistaa perhe- ja perintöoikeudellisen keskeiset käsitteet sekä hahmottaa alan systematiikan,
– tietää avioliiton ja muiden parisuhteiden tärkeimmät oikeusvaikutukset osapuolten asemaan parisuhteen aikana ja sen purkauduttua,
– hahmottaa ositukseen, perinnönjakoon, pesänselvitysmenettelyn ja testamenttiin liittyvän sääntelyn keskeisiltä osiltaan,
– tuntee alaikäisen oikeudellisen aseman perusteet perheessä,
– tietää lapsen asemaa erotilanteissa koskevan keskeisen sääntelyn,
– tietää edunvalvontaoikeuden keskeisen sääntelyn,
– pystyy soveltamaan edellä mainittua sääntelyä tavanomaisiin tyyppitilanteisiin.
Suoritustavat:
Vapaaehtoiset luennot 24 h, salitentti, itsenäinen työskentely
Lisätiedot:
Pakolliset edeltävät opintojaksot: Oikeustieteen perusteet 1 op ja Juridinen kirjoittaminen ja tiedonhankinta 2 op. Edellä mainitut opintojaksot on suoritettava ennen opintojakson tenttiin ilmoittautumista.
Ympäristöoikeuden perusteet 5 op
Sisältö:
Ympäristöoikeuden systematiikka. Ympäristölainsäädännön keskeispiirteet. Ympäristöhallinnon rakenne. Ympäristöasioita koskevan päätöksenteon perusteet ja ympäristöpolitiikan ohjauskeinot.
Osaamistavoitteet:
Opintojakson suoritettuaan opiskelija:
– tietää ympäristöoikeuden systematiikan ja yleiset opit,
– tunnistaa ympäristöoikeuden aseman oikeusjärjestyksessä,
– tunnistaa ympäristöoikeuden tyypillisiä tulkintatapoja/-menetelmiä,
– osaa käyttää ympäristölainsäädäntöä ja ympäristöoikeudellisia oikeuslähteitä sujuvasti perusteluissa,
– osaa muotoilla johdonmukaisia ympäristöoikeudellisia ratkaisuja.
Suoritustavat:
Luentotallenteet (30–32 t), luennoilla annettavat harjoitustehtävät, opettajan ohjauksen mukaisesti laadittava oppimispäiväkirja.
Lisätiedot:
Suositeltavat (ei pakolliset) edeltävät opintojaksot: Oikeustieteen perusteet 1 op ja Juridinen kirjoittaminen ja tiedonhankinta 2 op.
Lainsäädäntötutkimuksen perusteet 4 op
Sisältö:
Lakien laadinta. Lakien toteutuminen ja vaikutukset. Sääntelyn syyt ja hyvä laki.
Osaamistavoitteet:
Opintojakson suoritettuaan opiskelija:
– ymmärtää lainsäädäntötutkimuksen peruskäsitteet,
– tuntee lakien laadinnan, täytäntöönpanon ja vaikutusten merkityksen yhteiskunnallisesti,
– tunnistaa lainsäädännön taustalla olevia syitä,
– tuntee hyvän lainvalmistelun ja lainsäädännön ominaispiirteitä.
Suoritustavat:
Johdattelevat luennot (20 t), omatoiminen perehtyminen kirjallisuuteen ja kirjallisuuden tenttiminen
Lisätiedot:
Suositeltavat (ei pakollisia) edeltävät opintojaksot: Oikeustieteen perusteet ja Juridinen kirjoittaminen ja tiedonhankinta.
Oikeudellisen ratkaisutoiminnan perusteet 4 op
Sisältö:
Tuomioistuinjärjestelmän ja prosessilajien perusteet. Oikeudellisen ratkaisun rakenne sekä oikeudellisen tulkinnan ja argumentaation perusteet. Oikeusteoreettinen keskustelu oikeuslähteistä ja tulkinnasta.
Osaamistavoitteet:
Opintojakson suoritettuaan opiskelija:
– tuntee kansallisen tuomioistuinjärjestelmän ja prosessilajien pääpiirteet,
– tuntee oikeudellisen harkinnan rakenteen,
– analysoi oikeudellisten ratkaisujen perusteluja,
– tulkitsee oikeuslähde- ja tulkintaopeista käytävää tieteellistä keskustelua,
– tunnistaa lainopillisen ja oikeusteoreettisen näkökulman eron,
– käy ryhmässä oikeusteoreettista keskustelua
Suoritustavat:
Opetustallenteet, verkkotentti, tenttiin kuuluva pakollinen ennakkotehtävä, itsenäinen työskentely
Lisätiedot:
Pakolliset edeltävät opintojaksot: Oikeustieteen perusteet ja Juridinen kirjoittaminen ja tiedonhankinta. Edellä mainitut opintojaksot on suoritettava ennen opintojakson tenttiin/työpajaan ilmoittautumista
Yleiset oikeusjärjestysopinnot -kokonaisuus on yleisjuridinen pohja myöhemmille oikeustieteiden opinnoille. Opinnot antavat yleiskuvan eri oikeudenaloista myös oppiaineina.
Opinnot ovat tarkoitettu kaikille oikeustieteiden opiskelusta kiinnostuneille, jotka haluavat kehittää oikeudellista osaamista juridista asiantuntijuutta vaativissa tehtävissä.
Yleiset oikeusjärjestysopinnot soveltuvat erityisesti sellaisille henkilöille, jotka opiskelevat tutkintotavoitteisesti. Opintokokonaisuus kuuluu sekä HTK- että ON-tutkintoja suorittavien ensimmäisen vuosikurssin opetusohjelmaan.
Moni avoimen yliopiston oikeustieteiden opiskelijoista opiskelee tutkintotavoitteisesti, mutta myös ammatillisena täydennyskoulutuksena yksittäisiä opintojaksoja tai opintokokonaisuuksia.
940 €
Hinta on opintojen kokonaishinta lukuvuonna 2024-25 ja sisältää sekä Itä-Suomen yliopiston avoimen yliopiston palvelumaksuosuuden (12 €/opintopiste) että Kainuun kesäyliopiston osuuden (220 €).
Palvelumaksuosuutta opiskelija maksaa verkkopankissa opintojaksokohtaisesti sitä mukaa, kun opinnoissa etenee ja opintojaksokohtaisia opinto-oikeuksia aktivoi.
Kainuun kesäyliopiston opintomaksuosuus laskutetaan opiskelun käynnistyttyä.
Hinta ei sisällä yliopiston kampuksella toteuttavaan opetukseen (luennot ja EXAM-tentit) osallistumisesta aiheutuvia kuluja.
Opintomaksut ovat arvonlisäverottomia.
Mira Huotari
mira@kainula.fi
p. 040 1488 591
Opinnot vastaavat Itä-Suomen yliopiston tutkintovaatimuksia.
Huom! alustavan tiedon mukaan opetussuunnitelmaan on tulossa muutoksia lukuvuoteen 2025-26.
YLEISET OIKEUSJÄRJESTYSOPINNOT 60 op
– yleisjuridinen pohja myöhemmille oikeustieteiden opinnoille,
– yleiskuva eri oikeudenaloista myös oppiaineina, mikä osaltaan edesauttaa HTK-tutkinnon pääaineen ja mahdollisen oikeustieteiden sivuaineen valintaa,
– yleiset oikeusjärjestysopinnot 60 op ovat avoimen väyläopinnot ON/OTM-tutkintoon (väh. hyvin tiedoin 3/5, 30 opiskelijaa),
– HTK/HTM-väyläopintoihin suoritettava 35 op oman valinnan mukaan (lisäksi jonkun oikeudellisen pääaineen perusopinnot 25 op=60 op, ei kiintiötä, ei arvosanavaatimusta).
Varsinainen ilmoittautumisaika on umpeutunut.
Jälki-ilmoittautumisia otetaan vastaan 28.2.2025 saakka. Huomaa, että jälki-ilmoittautuminen on sitova eikä sitä sitä voi jälkikäteen perua.
Oppimiskeskus Kainula / Kainuun kesäyliopisto
Linnankatu 6 C
87100 Kajaani