Reaaliaikaiset verkko-opetuspäivät:
Koulutuspäivien kesto on klo 8.30 – 16.00.
Verkossa
Koulutus toteutetaan reaaliaikaisena verkko-opetuksena. Opiskelu on prosessiluonteista ja se kestää noin vuoden. Koulutukseen sisältyy 16 opetuspäivää.
Prosessiluonteisessa opiskelussa yhdistyvät reaaliaikainen verkko-opetus, itsenäinen verkko-opiskelu, muu itsenäinen opiskelu ja ryhmätyöskentely.
Koulutuksen toteuttamistapoina ovat oppimistehtävät, verkko-opinnot ja -tentit Moodle verkko-oppimisympäristössä, käytännön taitojen harjoitukset sekä seminaariesitykset.
Koulutukseen ei sisälly työnohjausta (16 tuntia, jotka vaaditaan auktorisointinimikettä haettaessa). Työnohjaus järjestetään erikseen erillistä maksua vastaan, mikäli koulutukseen osallistujat haluavat suorittaa työnohjauksen osion.
Arviointi
Koulutus arvioidaan hyväksytty- / hylätty -asteikolla. Arviointi perustuu osaamistavoitteiden saavuttamiseen. Hyväksytty osaaminen edellyttää riittävää tietoperustan hallintaa ja sen soveltamista.
Seksologia 1 -koulutus antaa valmiudet seksuaalineuvontaan ja -ohjaukseen. Seksuaalineuvonnassa käsitellään tavoitteellisesti ja ammatillisesti ihmisen seksuaalisuuteen ja seksuaaliterveyteen liittyviä asioita ja ongelmia vuorovaikutuksessa yhdessä asiakkaan kanssa. Opinnot auttavat opiskelijaa muodostamaan laaja-alaisen käsityksen seksuaalisuudesta ja seksuaaliterveydestä.
Opiskelu Seksologia 1 -koulutuksessa on prosessiluonteista ja kestää reilun vuoden. Koulutukseen sisältyy 16 reaaliaikaista verkko-opetuspäivää.
Koulutus toteutetaan yhteistyössä Jyväskylän ammattikorkeakoulun sosiaali- ja terveysalan täydennyskoulutusyksikön kanssa.
Koulutuksen rakenne ja sisältö ovat Nordic Association for Clinical Sexology (NACS) kriteerien mukaiset ja vastaavat seksologian opintojen ensimmäistä tasoa. Koulutus antaa mahdollisuuden jatkokouluttautumiseen.
Koulutuksen jälkeen osallistuja voi käyttää nimikettä seksuaalineuvoja (SSS) ja hakea seksuaalineuvojen auktorisointia Suomen Seksologinen Seura ry:ltä, mikäli opiskelija on osallistunut erilliseen 16 tunnin työnohjaukseen.
Koulutuksen rakenne ja sisältö ovat Nordic Association for Clinical Sexology (NACS) kriteerien mukaiset ja vastaavat seksologian opintojen ensimmäistä tasoa.
Koulutuksen osa-alueet ovat:
Hakijalla tulee olla sosiaali- tai terveysalan tai jonkin muun soveltuvan alan tutkinto. Tutkinnon tulee olla tasoltaan vähintään korkeakoulututkinto tai vanhamuotoinen opistoasteen tutkinto esim. sairaanhoitaja, kätilö, fysioterapeutti, sosiaaliohjaaja tai sosiaalikasvattaja, lääkäri, psykologi.
Heidi Pasonen, TtM, lehtori, erityistason seksuaaliterapeutti (NACS), Jyväskylän ammattikorkeakoulu
2400 € / opiskelija
Jessica Jokelainen
jessica@kainula.fi
p. 044 3282 181
Koulutus järjestetään yhteistyössä Mikkelin kesäyliopiston, Kainuun kesäyliopiston ja Vaasan kesäyliopiston kesken. Koulutus toteutetaan yhteistyössä Jyväskylän ammattikorkeakoulun hyvinvointiyksikön kanssa.
Koulutukseen otetaan 20 osallistujaa ilmoittautumisjärjestyksessä.
Voit perua ilmoittautumisen maksutta viimeiseen ilmoittautumispäivään (5.10.2025) asti. Viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen ilmoittautuminen on sitova, eikä sitä voi perua ja opiskelija on velvollinen maksamaan koulutusmaksun kokonaisuudessaan.
Ilmoittautumisen peruutus tulee tehdä kirjallisesti sähköpostitse osoitteeseen mira@kainula.fi.
Pidätämme oikeuden muutoksiin.
Oppimiskeskus Kainula / Kainuun kesäyliopisto
Linnankatu 6 C
87100 Kajaani