Koulutuspäivät:
1. osio: 29.-31.8.2025
2. osio: 19.-21.9.2025
3. osio: 24.-26.10.2025
4. osio: 28.-30.11.2025
5. osio: 19.-21.12.2025
6. osio: 30.1.-1.2.2026
7. osio: 27.-29.3.2026
8. osio: 24.-26.4.2026
9. osio: 22.-24.5.2026
10. osio: 26.-28.6.2026
perjantaisin klo 17-19.30
lauantaisin klo 9-17
sunnuntaisin klo 9-16
Oppimiskeskus Kainula/Kainuun kesäyliopisto
Linnankatu 6 C
87100 Kajaani
Koulutus toteutetaan 100% verkossa
Joogaopettajakoulutus syventää joogista polkua kokonaisvaltaisesti ja antaa ohjaamiseen monenlaisia työkaluja. Koulutuksessa keskitytään asana- ja hengitysharjoitusten erittäin yksityiskohtaiseen tekniseen analyysiin, jonka hallintaa voi soveltaa mihin tahansa suuntaukseen, jossa tehdään asanoita ja hengitysharjoituksia. Koulutuksessa oppii rakentamaan ja ohjaamaan joogaohjelmia, joiden erityinen piirre liittyy harjoituksen hallittuun hidastamiseen.
Jooga tähtää mielen hallintaan. Asana- ja hengitysharjoitusta voidaan soveltaa suoraan tätä tavoitetta ajatellen. Yhteen harjoitukseen käytetään suhteellisen paljon aikaa, jolloin vaikutukset menevät syvemmälle. Tuntirakenteessa on aina etualalla hermostoa rauhoittavat harjoitukset. Tällainen lähestymistapa ei tee harjoituksesta helpompaa eikä kevyempää, mutta kylläkin turvallista ja rauhoittavaa.
Koulutus opettaa myös ohjaamaan oppilasta käyttäen hyväksi erilaisia avustustekniikoita, jotka auttavat oppilasta syventämään omaa työskentelyä asanassa. Anatomian ja fysiologian opiskelun kautta ymmärrys erilaisista kehollisista rakenteista ja haasteista lisääntyy ja ohjaaminen erilaisissa tilanteissa selkeytyy. Opettamisen pedagogiikkaan perehtyminen auttaa opettamaan joogaa erilaisten oppimismenetelmien kautta.
Koulutukseen osallistuvat voivat saada RYT-200H todistuksen.
KOULUTUKSEN SISÄLTÖ:
1. Turvallinen ja tietoinen asanaharjoitus
2. Oman harjoituksen syventäminen
3. Hengitys ja meditaatio
4. Joogan filosofia
5. Anatomia ja fysiologia
6. Opettamisen perusteet
Opiskelijoilla on mahdollista saada myös henkilökohtaista mentorointia.
Samatvan joogaopettajakoulutus syventää joogista polkua kokonaisvaltaisesti. Monipuolisen joogaopettajakoulutuksen tavoitteena on antaa tulevalle ohjaajalle laaja-alainen ymmärrys joogasta ja monenlaisia työkaluja joogan ohjaamiseen.
Koulutuksen suoritettuaan opiskelijaa osaa:
– analysoida yksityiskohtaisesti eri joogasuuntauksiin soveltuvia asana- ja hengitysharjoituksia,
– rakentaa erityyppisiä joogaohjelmia, joiden erityispiirteenä harjoituksen hallittu hidastaminen,
– ohjata hermostoa rauhoittavia, turvallisuutta lisääviä harjoituksia,
– hallita oppilaan ohjauksen avustustekniikoita asanan syventämiseksi,
– ymmärtää kehollisia rakenteita ja haasteita anatomiaan ja fysiologiaan perehtymällä
– ohjata oppilasta erilaisissa tilanteissa
– opettaa joogaa erilaisten pedagogisten oppimismenetelmien avulla.
Koulutukseen osallistuminen edellyttää vähintään 3 vuotta säännöllistä joogan harrastamista ja perusteiden hallintaa. Koulutus toimii myös syventävinä opintoina aiemmille joogaohjaajaopinnoille. Opiskelijoiden oman taustan ei tarvitse olla sidottu mihinkään tiettyyn joogasuuntaukseen.
Janne Kontala on opettanut joogaa 25 vuotta. Hänellä on Yoga Alliancen RYT-200, RYT-500 ja jatkokouluttajapätevyys. Hän on suorittanut v. 2016 tohtorintutkinnon uskontieteessä Åbo Akademissa, jossa hän on toiminut tutkijana Suomen Akatemian rahoittamissa projekteissa Viewpoints to the World (2011-2015) ja Young Adults and Religion in a Global Perspective (2015-2018). Hän on laatinut ja opettanut uskontotieteen maisterinopintojen hindulaisuuden ja buddhalaisuuden perusopinnot (Åbo Akademi ja Centret för Livslångt Lärande).
Janne on joogalehti Anandan perustajajäsen ja toimittaja ja kirjoittanut kirjan Inner Yoga (suom. Joogan sydän, Basam 2015). Joogaopettajia Janne on kouluttanut vuodesta 2005. Hän on toiminut koulutussuunnittelijana ja pääopettajana Belgian Bhaktivedanta Collegessa vuodesta 2017. Ruotsissa hän toteutti joogaopettajakoulutuksen Sodertäljessä vuosina 2015-2017. Hän on myös ohjannut joogaa kuntoutusryhmille Tukholmassa, Helsingissä ja Keravalla.
Kurssiohjelmassa Jannen erikoisalaa ovat opintosuunnitelmat, joogan filosofia ja meditatiiviset tekniikat. Hän on laatinut Yoga Alliancen hyväksymän joogafilosofian opintokokonaisuuden ja johtanut työryhmää, joka on kehittänyt Suomen ensimmäisen online-ympäristössä toteutettavan Yoga Alliancen hyväksymän opettajakoulutuksen.
Emma Piitulainen on porvoolainen jooga- ja meditaatio-ohjaaja. 20-vuotinen kokemus joogasta sisältää laajasti erilaisia harjoitusmuotoja, joista opettajapätevyyteen kuuluu Ananda Sevan 250-tuntisen opettajakoulutuksen, Slow Yoga-opettajakoulutuksen, sekä Yoga Alliancen RYT-200 -pätevyyden lisäksi Lahden Ammattikorkeakoulun järjestämä joogaterapiakoulutus osana fysioterapian opintoja.
Vuodesta 2013 Emman kiinnostus on suuntautunut erityisesti joogan terapeuttiseen soveltamiseen. Hän on suorittanut seitsemän opintokokonaisuutta kansainvälisessä Svastha Yoga Therapy -koulutuksessa ja on mukana työryhmässä, joka aloittaa Suomen ensimmäisen Svastha-joogaterapiakoulutuksen vuonna 2020.
Emman opetuskokemukseen sisältyy opettamista omalla salilla, kansalaisopistoissa, liikunta- ja joogasaleilla. Viime vuosina Emma on kouluttanut joogaopettajia Suomessa, Virossa, Ruotsissa, Belgiassa ja Malesiassa. Emma viimeistelee fysioterapeutin opintoja. Näissä on painottunut psykofyysinen fysioterapia, jota hän on soveltanut joogaohjaamiseen mielenterveyskuntoutuksessa. Emma on kouluttanut joogaopettajia vuodesta 2014. Kouluttamisessa ja joogakursseilla hän painottaa toiminnallista anatomiaa ja fysiologiaa. Kolmen lapsen äitinä Emma erikoistunut raskauteen liittyviin haasteisiin ja niiden huomiointiin sekä opettamisessa että omassa harjoituksessa. Opetuksessaan Emma etsii yhteistyössä oppilaan kanssa yksilöllisiä ratkaisuja loukkaantumisten ja muiden terveydellisten haasteiden huomiointiin harjoittelussa.
Anneli Rautiainen on valmistunut SJL joogaopettajaksi 2008 ja hän on tehnyt elämäntyönsä tanssitaiteilijana, tanssipedagogina ja koreografina. Annelin kokemus joogan eri tyyleistä ja opettamisesta on poikkeuksellisen laaja.
Koulutuksessamme Annelin erikoisalaa on opettamisen pedagogiikka ja eri kehotietoisuustekniikat. Tähän sisältyy suullisen ohjauksen lisäksi erilaisten apuvälineiden käyttö, mielikuvien hyödyntäminen sekä keskittymisharjoitukset. Liikesanaston laajetessa jokainen löytää oman yksilöllisen työskentelytavan omaan harjoitukseensa ja luovaan ajatteluun, jonka kautta joogatuntien suunnittelu helpottuu.
Anneli on kirjoittanut yhdessä Sonja Lumpeen kanssa kirjan ”Lempeän joogan voima” (ReadMe 2018).
Iitu Leinonen on vantaalainen joogaopettaja. Iitu on opettanut joogaa kymmenen vuodenajan. Hänellä on Yoga Alliancen RYT-500 -pätevyys. Iitulla on monipuolinen kokemustausta opettamisesta joogasaleilla, kansalaisopistoissa, kuntosaleilla, yrityksissä, tapahtumissa, yksityistunneilla, online- ja verkkokurssitoimintana, retriiteillä, resorteilla sekä järjestäen viikkotunti- ja työpajatoimintaa oman yrityksensä kautta. Joogaopettajien kouluttamisesta hänellä on kokemusta usean vuoden ajalta sekäSuomessa että kansainvälisissä koulutuksissa.
Koulutukseltaan Iitu on valtiotieteiden kandidaatti ja hän on valmistumassa maisteriksi Helsingin yliopiston viestinnän opintosuunnasta: pro gradu -tutkielmassaan hän tutkii terveys- ja hyvinvointiviestintää.
Joogaa opettaessaan Iitu korostaa toiston, pitkäjänteisyyden ja käytännön harjoitukseen panostamisen merkitystä. Kurssiohjelmassa Iitun erikoisalaa on asanaharjoituksen syventäminen sekä niin sanottu ’oma harjoitus’ eli harjoittelijan henkilökohtainen harjoitus ja joogan soveltaminen omassa arjessa.
Pääset lukemaan kouluttajista täältä.
2 550 €, kun mukana on vähintään 10 osallistujaa.
Koulutus laskutetaan erissä koulutuspäivien tahdissa.
Jessica Jokelainen
jessica@kainula.fi
p. 044 3282 181
Koulutuksen käyneille järjestetään vapaaehtoinen syventävä lähijakso koulutuksen jälkeen. Tästä sovitaan koulutuksen aikana opiskelijoiden kanssa.
Suosituksena:
Janne Kontala: Joogan sydän; Yoga-sutra. Hiljaisen mielen tie.
Sonja Lumme ja Anneli Rautiainen: Lempeän joogan voima.
Voit perua ilmoittautumisen maksutta viimeiseen ilmoittautumispäivään (1.8.2025) asti. Viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen ilmoittautuminen on sitova, eikä sitä voi perua ja opiskelija on velvollinen maksamaan koulutusmaksun kokonaisuudessaan.
Ilmoittautumisen peruutus tulee tehdä kirjallisesti sähköpostitse osoitteeseen mira@kainula.fi.
Pidätämme oikeuden muutoksiin.
Oppimiskeskus Kainula / Kainuun kesäyliopisto
Linnankatu 6 C
87100 Kajaani